• slidebg1
 

Zwachtelen

Elastische kousen moeten aangemeten worden wanneer uw benen niet opgezwollen zijn. Bij teveel oedeem zal de bandagist adviseren uw benen eerst in te zwachtelen. Door korte rek zwachtels te gebruiken en met een speciale techniek te verbinden, neemt het oedeem af.
Het zwachtelen wordt niet door ons gedaan, maar door de huisarts, thuiszorg of op de poli van de dermatologie. Wij adviseren om te zwachtelen wanneer we teveel oedeem in uw benen zien en zullen u dan terug verwijzen naar de huisarts.

Waarom zwachtelen?
Als uw benen opgezwollen zijn, hebben uw benen een grotere maat dan normaal. Daardoor zou er een te grote kous worden aangemeten. In het begin zal een te grote kous zijn werk wel doen. Totdat het oedeem afneemt, dan zakken uw kousen af en hebben ze geen effect meer.

Veel mensen zien ertegenop om ingezwachteld rond te lopen. Het is misschien even vervelend, maar bedenk dat wanneer oedeem in het begin goed aangepakt wordt, u met de juiste kousen geen last meer zult hebben van opgezwollen benen.

Om te voorkomen dat uw benen tijdens het aanmeten weer opzwellen, vragen wij u met de zwachtels om naar uw afspraak te komen. Voor het aanmeten doet de specialist  uw zwachtels af. Mocht er geen kous op voorraad zijn, is het belangrijk dat de u ervoor zorgt dat het been nadien weer wordt ingezwachteld door bijvoorbeeld de thuiszorg of verpleegkundige.
Wanneer u langdurig gezwachteld moet worden, kunnen wij daarvoor speciale klittenband zwachtels voor u aanmeten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 
Orthopedische schoenen schoenzolen steunzolen kousen roosendaal breda tilburg Orthopedie Podotherapie Pedicure