• slidebg1
 

Service & tips

Van Mook staat garant voor een goede service. Na de aanschaf van uw schoenen en/of schoentechnische producten kunt u rekenen op een uitstekende garantie en nazorg. U kunt bij ons ook terecht voor het onderhoud en reparaties aan uw schoenen voor een langere levensduur. Ook bieden wij u een pedicure service om uw voeten in topconditie te houden.

Tips en trucs
Heeft u een vetvlek in uw schoenen en u weet niet hoe deze vlek eruit krijgt? Of heeft u andere problemen omtrent uw voeten of schoenen? Hieronder hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

We care for green
Collonil Organic
De Organic lijn is een nieuwe productserie van Collonil, waarin 90% natuurlijke ingrediënten zijn verwerkt. De producten van deze Organic lijn zijn oplosmiddelvrij en bevatten geen drijfgas. Door de pompverstuiver kunnen deze producten probleemloos in gesloten ruimtes gebruikt worden. Daarnaast zijn de producten voor 95% biologisch afbreekbaar.

› Organic Protect & Care
Beschermt en verzorgt met olijfolie! Beschermt effectief tegen vuil en vocht. Geschikt voor gladleer, suède, nubuck, textiel en materiaalcombinaties.

› Organic Bamboo Lotion
Reinigt en verzorgt met bamboe! Natuurlijke bamboe extracten voorkomen vochtverlies en beschermen tegen uitdroging. Geschikt voor gladleer, suede, nubuck, textiel en materiaalcombinaties.


Vlekkentips
Kleding
Schoencrème in kleding, tapijt of het bankstel reinig je met Clean&Care of Shampoo Direct ready to use flacon. Suede spray in kleding haal je eruit door met wasbenzine te deppen. En daarna met Clean&Care of Shampoo Direct ready to use flacon te reinigen.

Uitslag
Slaat de schoen wit uit na gebruik van een spray? Breng rusticaltube of  -blik op. Laat drogen. Wrijf uit. Wrijf eventueel in met schoen-crème in de betreffende kleur. Witte schoenen slaan vaak geel uit. Dit komt door UV- en daglicht. Gebruik nooit een bijenwasspray. Maak schoon met wasbenzine en kleur aan met Combi White.

Bakvet op suède
Gebruik Clean & Care of Shampoo Direct ready to use flacon. Hierbij wordt de materiaal-kleur aangetast. Het materiaal moet daarom na gebruik weer opnieuw gekleurd worden.

Afgeven van suède
Geeft suede af op kleding, gebruik dan Suede + Nubuck spray in kleur. Na verloop van tijd wordt het afgeven minder.

Pennenstreep
Bij wit leer verwijder je inkt- of pennenstrepen met de Gold premium tube van Collonil. Een inktvlek op gladleer kan ook worden schoongemaakt met melk. Dat kan niet bij suède of nubuck.


NOT TO DO LIST
Uitdrogen
Zet schoenen nooit bij de kachel om te drogen! De schoen droogt dan uit en kan stuk gaan.

Stoom
Houd suede schoenen nooit boven stoom! Wateroplosbare lijm zorgt ervoor dat de voering aan het bovenmateriaal blijft zitten. Deze gaat vervolgens dus los. Suede verhardt door vocht. Naden en stiksel gaan dan stuk.

Inpakken
Pak ingespoten schoenen niet direct in (vloei)papier en plaats ze in een schoenendoos. Als je ze nat opbergt, kan het materiaal gaan plakken en beschadigt de finish.

Slaolie
Behandel lakschoenen nooit met slaolie! De natuurlijke zouten vreten de laklaag aan, waardoor deze gaat bladderen.

Bijenwas
Gebruik op witte schoenen nooit producten waar bijenwas in zit of die met bijenwas verrijkt zijn! Doe je dit wel, dan heb je kans dat ze vergelen.

 
Orthopedische schoenen schoenzolen steunzolen kousen roosendaal breda tilburg Orthopedie Podotherapie Pedicure