• slidebg1
 

Geschiedenis


Ervaring van jaren

Van Mook draait al heel wat jaartjes mee. Nico van Mook richtte het bedrijf in Roosendaal in 1975 op. Sindsdien is de organisatie gegroeid en meerdere keren verhuisd. In al die jaren werd Van Mook één van de meest gerenommeerde bedrijven in de orthopedische branche in Zuidwest-Nederland.

Wat in 1975 begon als een kleine werkplaats is nu uitgegroeid tot een florerend bedrijf met 40 medewerkers, waaronder acht gediplomeerde schoentechnici. Ook het werkterrein breidde zich uit: Van Mook is nu gespecialiseerd in orthopedische en semi-orthopedische schoenen, prothesen, (sport-)inlays, siliconen teenprotheses, werk- en allergeenvrije schoenen en therapeutische elastische kousen. Een aanvulling is onze schoenwinkel met een ruime keuze in betere (modieuze) confectieschoenen en gemaksschoenen, die aangepast kunnen worden of voorzien van een op maat gemaakt voetbed.

Begin 2005 droeg Nico van Mook de leiding over aan zijn opvolger Harm Klaassen. Harm Klaassen groeide op in het vak, want zijn beide opa's waren schoenmaker en zijn vader is een gepensioneerd orthopedisch schoentechnicus. Vanaf 1993 werkt hij al in de schoentechnische branche, sinds 1999 als gediplomeerd orthopedisch schoentechnicus.

Ook in onze vestiging in Tilburg kunt u rekenen op de nodige kennis en ervaring. Ruim 75 jaar geleden werd Van Rijswijk opgericht en groeide uit tot een gevestigde naam in Tilburg en omgeving. Vanuit eenzelfde missie en het idee om 'samen meer te kunnen bieden', besloten beide bedrijven een aantal jaren geleden intensiever te gaan samenwerken. Tot april 2013 gebeurde dit alleen achter de schermen maar nu is het tijd voor de volgende stap. Met één naam, één logo en één missie stappen we nu de toekomst in als Van Mook schoentechniek & schoenmode met een winkel in Roosendaal en Tilburg en spreekuren op locaties van het westen van Zeeland tot het oosten van Brabant.